fbpx

 Familieopstelling

met kleurenpoppetjes

 

Wat speelt er in binnen jouw familie waardoor het niet klikt met je moeder, zus of schoonvader?
Wat is de reden dat je je steeds op de kast laat jagen door je broer?
Hoe komt het dat je kind niet graag meer naar school wil of woedeaanvallen heeft?

Dit zijn vragen die er kunnen spelen binnen jou en je familie.
Of wellicht op werkgebied met je collega’s of binnen een vriendengroep.
De combinatie van de kleuren, de positie van de poppetjes en kaarten geven je waardevolle inzichten over wat er speelt en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Wat houdt een familieopstelling in?

We zijn ieder een ander persoonlijkheid met andere bagage. Wanneer je inzicht krijgt in jezelf en elkaar ga je veel meer begrip krijgen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Maar ook zal je merken dat je door de inzichten beter met situaties om kan gaan. Waarom klikt het wel of juist niet bijvoorbeeld en wie zou er in deze situatie de bemiddelaar kunnen zijn.

 

Wat doe je precies met de kleuren en een opstelling?

Door middel van de kleurenpoppetjes die staan voor jouzelf en de personen binnen jouw familie, collega’s of vriendengroep ga je het karakter van iemand ontdekken. We kunnen door de kleuren de eigenschappen van iemand zien maar ook de uitdagingen waar iemand wellicht mee worstelt.

Daarnaast is de positie waar jij ze onbewust neerzet heel belangrijk. Staan ze naast elkaar, van elkaar af? Waar kijken ze naar? Vervolgens gaan we naar deze combinatie van kleur en positie kijken en krijg je de inzichten.
Het bijzondere hieraan is, het klopt altijd!

 
 
 

 

‘De omstandigheden kan je niet altijd veranderen. Je gevoel en gedachten erover kan je áltijd veranderen.’

 

 

Wat zijn de voordelen van een familieopstelling?

N

Je ontvangt waardevolle inzichten.

N

Je krijgt inzichten over bewuste en onbewuste eigenschappen van jezelf en dat wat je opstelt

N

Het kan je een bevestiging geven wat direct helend werkt.

N

Het kan een gevoel van erkenning en herkenning geven van dat wat je al zo lang voelt.

Ik vond het erg fijn dat je me te hulp schoot toen Jasmijn plotseling geen zin meer had om naar school te gaan, en ik haar huilend naar school bracht. Via de kleuren poppetjes heeft ze onbewust verteld waar dit door kwam. Je straalt rust uit, waardoor Jasmijn zich gelijk op haar gemak voelde bij je.

In het gesprek dat we vandaag hadden vond ik veel herkenning, in wat je zei over Jasmijn en over de mensen om Jasmijn heen. Ik heb geleerd dat ze op deze leeftijd waarschijnlijk niet altijd in staat is om onder woorden te brengen wat ze voelt, en het daarom niet zegt. Je hebt me goede tips gegeven over hoe ik hiermee om kan gaan.

Het was voor mij een fijne ervaring om te praten over Jasmijn met jou. Je bent kundig in wat je doet, en neemt wat je doet ook heel serieus. Nogmaals heel erg bedankt! Liefs, Desirée
Desiree Eveleens

Ik heb de familieopstelling met de kleuren met Ellen als heel bijzonder ervaren. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en koos de poppetjes en de kleuren uit die voor mij op dat moment passend voelden. Ik zette de poppetjes in verschillende samenstellingen en houdingen neer. Ik trok daarnaast voor iedere persoon ook een kaart en met deze informatie is Ellen aan de slag gegaan. Ik kon niet vermoeden dat zij mij en mijn naaste familieleden vervolgens zo nauwkeurig kon beschrijven en analyseren. Ik stond perplex! Werkelijk alles klopte en Ellens weloverwogen woorden en zachte manier van uitleg maakte het tot een bijzondere ervaring die mij zowel inzicht als bevestiging hebben gegeven. Ik gun dit iedereen! Dank je wel lieve Ellen ❣️

Ellen Serphos

“Zie niet wat je denkt te zien, maar zie wat er is”

Wie ben ik?

Ik ben gek kleur. Kleur is vrolijk, kan veel in werking zetten en geeft waardevolle informatie over onszelf. Kleur bekrachtigt je ware zelf. Mijn loopbaan startte dan ook als kleur- en kleding adviseur.
Na een paar jaar als styliste gewerkt te hebben, merkte ik dat ik verder wilde kijken dan de kleding- en kleurtypes (hokjes) die ik leerde op de opleiding. Ik merkte dat de persoonlijke adviezen die ik aan mijn klanten gaf, erg veel met hen deed. Er kwamen daarnaast ook andere vragen. Ik voelde vrij snel dat ik mijn klanten meer wilde geven en besloot daarom coachings-opleidingen en later thetahealing te gaan doen.
Daar begon ook mijn persoonlijke reis, waarbij ik uitgroeide tot niet alleen een kleurenergie-expert, maar ook tot persoonlijke coach.

Ik werk vanuit de vooronderstelling dat jij alles nu al in je hebt. Dit dien je alleen te bekrachtigen en verder te ontwikkelen in jezelf. En hoe mooi zou het zijn als je óók kunt laten zien wie je bent van binnenuit naar buiten toe. Het gaat er hierom wat heb je NU nodig? Ik ben er voor jou om dat te bekrachtigen in jezelf. Er hoeft niets veranderd te worden, alleen maar bekrachtigt! En dankzij o.a. een familieopstelling kan je inzichten krijgen waardoor je weer verder kan.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik de juist kleuren heb gekozen

Je mag hierin vertrouwen op de energie die zijn werkt doet. Je kiest onbewust de poppetjes die resoneren met jou en de personen waar het om gaat. Je komt met een vraagt en daarin doet de energie zijn werk. Het klopt altijd dat zal je zien en ervaren.