Hoe de kleur roze weerstand opriep? Ben je wel eens bewust van een gevoel wat steeds terugkomt? Een patroon? Dit kan zowel in je werk als onderneemster zijn als in je persoonlijke leven. Kleur kan je over dit patroon inzicht geven. Maar ook een nieuwe kleur die je aantrekt verrast je met een nieuw inzicht. De reactie van een kleur kan voor iedereen weer anders zijn en zo kreeg een klant van mij een bijzonder en mooie reactie op de energie van de kleur roze.

Reactie op roze
Lisa die bij mij het Colorboosting traject volgde kreeg gevoelens bij de energie van zacht roze die ze niet eerder had ervaren. Deze nieuwe kleur adviseerde ik haar te gaan dragen na onze tweede Colorboost sessie. Haar eerste reactie was; ‘Ellen, deze kleur maakt mij zo bleek!’ Waarop ik antwoordde dat als ze de goede tint roze zou zoeken, ze het zou gaan omarmen en ze dit anders zou kunnen gaan zien. Ze ging de uitdaging aan en kocht een zachtroze kleur.
Twee weken later mailde ze mij met de ontdekking dat ze iedere keer een druk kreeg op haar hart en ze juist naar binnen wilde keren op het moment dat ze deze kleur droeg. Het bracht haar niet in haar kracht en dat was geen fijn gevoel…

Mijn feedback
Daar kwam het inzicht over haar eerste weerstand die ze kreeg bij de kleur haar zo bleek maakte vandaan. Dit is een onbewuste weerstand bij de energie van de kleur. Tijdens het dragen kwam daar het volgende inzicht. Het kan namelijk heel goed dat ze naar binnen wilde keren omdat de energie van roze onder andere is, je kwetsbaar durven opstellen en hulp durven vragen aan de ander. Roze heeft met liefde en het hart te maken. Hier lag dus duidelijk nog een uitdaging voor haar. Dit erkende ze en ze ging door het proces heen met behulp van de andere kleuren. Bijzonder hoe de energie van kleur (persoonlijk) werkt toch? Het vertelt je altijd de waarheid! Of je deze juist wel of soms niet wilt zien..

Magisch
Dat vind ik zo magisch aan de kracht van kleur! Het helpt je op een dieper niveau verder en laat je de blokkade in jezelf zien. Als je het op jouw juiste volgorde laat ontwikkelen. De volgorde van de kleuren die voor iedereen weer persoonlijk is. Heb jij een kleur waar je je van bewust bent dat je er een terugkerende reactie op hebt? Ik ben heel erg benieuwd! Dit is ook een van de redenen waarom ik het Colorboost Card Deck ben gaan ontwikkelen. Zo kan je op een laagdrempelige manier al kennis maken met de kennis van kleur. Of als je het (online) Colorboost traject al hebt doorlopen, bewust kleur blijven inzetten!

Ik ben ook te boeken voor lezingen. Meer info mail naar ellen@ellenvenema.nl