‘Dank je wel Ellen voor dit geweldige proces’, kreeg ik mijn mailbox van de week.

Elles is een paar maanden geleden het Colorboosting Traject van 6 maanden gestart. Zoals bij elke klant beginnen we iedere sessie met het toevoegen van twee nieuwe kleuren. De eerste nieuwe kleuren die Elles nodig had waren olijfgroen en geel. Deze kleuren waren voor haar belangrijk om de eerst volgende stap te zetten in haar persoonlijk proces. De weken erna gebeurde er van alles en kreeg ze verschillende ‘testen’ op haar pad. Een vorm van afwijzing nadat ze haar gevoel had gedeeld in een groep was daar één van. Elles voelde meteen het verschil van de impact van de nieuwe kleuren samen met de bewustwording van wat alle kleuren over en aan haar vertelde (haar kleurverhaal). Waar Elles normaal aan alles ging twijfelen in zichzelf, bleef ze nu in haar kracht staan! Ze voelde zich enorm sterk en ze werd zich bewust van het veranderingsproces. Maar er was nog een opvallende werking, ze werd duizelig zodra ze de kleur olijfgroen aantrok. Ze moest zich omkleden om zich weer beter te voelen. Uiteraard vroeg ze mij om hulp hierin.


Ik zeg eerlijk, zo een heftige reactie op kleur olijfgroen had ik niet eerder meegemaakt

Olijf staat voor o.a. nieuwe wegen inslaan. Mijn eerste reactie was dan ook, ben je hier bang voor? Vind je het spannend om een nieuwe weg te kiezen? We zijn er dieper ingedoken en ze concludeerde dat ze eigenlijk met iedereen bezig was in haar gezin en voorop stelde, behalve zichzelf. Ze wilde heel graag voor zichzelf kiezen maar deed dit nog niet. Dit was de eerste duidelijke boodschap vanuit de kleuren wat ze nu mocht gaan veranderen. Mooi om te zien hoe ze doorgroeide in haar proces, met steeds weer nieuwe kleuren die haar stap voor stap in haar kracht brachten. Ik ontving opnieuw een mail, ‘Ellen er gebeuren zulke bijzondere dingen op het moment’. ‘Bizar!’


Er zijn verschillende dingen gebeurd in de maanden dat ik haar begeleidde.

Er komt dan ook een enorm persoonlijk proces op gang wanneer je het traject in stapt. Dit proces is voor iedereen anders en lijkt soms heftig maar uiteindelijk is het nodig om in je kracht te komen en daar te blijven. En geloof mij dat gevoel wil je nooit meer kwijt!


Tijdens onze laatste afspraak van het traject kwamen we terug op olijfgroen.

Het bleef een lastige energie en de reactie bleef terugkomen. Kleur vertelt altijd iets dus ik ben het verder gaan voelen en uitzoeken. Ik kwam tot de conclusie dat de reden dat ze duizelig werd van de kleur olijfgroen, dat ze moeite heeft met het ondernemen van nieuwe dingen omdat ze zich vasthoudt aan oude dingen. Als je nieuwe dingen begint die wortels hebben vanuit het verleden waar je ‘last’ van hebt, kun je dit effect krijgen. Bam, en daar was de diepe liggende reden. De kwartjes vielen en ze is het meteen aangegaan. Ze heeft de verandering in gang gezet. Dit was onze laatste sessie van het traject en hoe mooi is het om het zo te kunnen afronden. Ik ben er nog stil van…

 

Dit is hoe kleur voor jou op een dieper niveau gaat en kan werken als je je er voor openstelt, als je in die spiegel durft te (blijven) kijken én als je het aan durft te gaan!


Kleur is krachtig,
Kleur is helend
Kleur is levensveranderend…!