Waarom kleurseizoenen onzin zijn?

Jaren geleden ben ik begonnen met het kleuradvies geven in seizoenen. De meeste vrouwen kennen ze wel. De winter, zomer, lente en herfsttypes. Alleen kwam ik er al snel achter dat ik dit veel te beperkt vind. We dit bepalen op basis van de buitenkant.
We zijn niet allemaal in 4 hokjes te stoppen. Hoe kunnen alle blond-types nu hetzelfde kleurentype zijn? Was al vrij snel mijn gedachte. Het ene blond-type heeft niet hetzelfde karakter als het andere blond-type, niet hetzelfde meegemaakt of opvoeding gehad maar valt dan gebaseerd op uiterlijk wel in hetzelfde advies? Nee, dat klopte voor mijn gevoel niet. Er miste iets heel belangrijks…

 

Het begin van het ontdekken naar de kracht van je binnenkant

 

Daar begon direct mijn nieuwsgierigheid naar meer. Naar het ontdekken dat je persoonlijkheid, jouw binnenkant, de doorslag is in de kleurtint die bij jouw haar en ogen past, was voor mij al een enorme verrijking. Ja daar gaat het om! Wie ben jij als persoon van binnen? Maar wat de kers op de taart was, is dat jouw persoonlijkheid, opvoeding en wat je hebt meegemaakt in je leven alles te maken heeft met welke kleuren je niet draagt en welke kleuren wel. Dit is de toegevoegde waarde waar ik naar op zoek was!

 

Waarom zou je niet alle kleuren kunnen dragen?! 

 

Het is zo zonde als je beperkt wordt in de kleuren die je wel of niet zouden staan. Je het advies krijgt dat het beter is bepaalde kleuren niet meer te dragen omdat ze te cool of misschien wel heftig zijn voor jouw huid. Onzin! Ook die kleuren heb je nodig! Maar vooral, die kleuren kunnen jou een enorme groei geven op persoonlijk gebied. Door kleuren te laten liggen die volgens deze seizoentypes niet zouden staan betekent dat je juist die mooie uitdagingen in jezelf uit de weg gaat… Hier zit jou grootste winst!

 

Waar ik van overtuigd ben en 100% voor sta?

 

Ik weet en ik geloof dat we allemaal alle kleur-eigenschappen in ons hebben (ieder kleur heeft eigenschappen in zicht). Ja echt! Ook jij! Alleen hebben we ze lang nog niet allemaal ontwikkeld. Wat is er aan de hand op een moment dat een kleur in de spiegel niet geweldig staat? Klopt, dit kan in eerste instantie door de kleurtint komen die niet resoneert met wie jij van binnen én buiten bent. Bijvoorbeeld doordat je een introvert of extravert persoon bent. Maar de allerbelangrijkste reden is, dat je de eigenschappen van die kleur nog niet in jezelf hebt ontwikkeld en/of toegelaten. En daarna ga je pas kijken naar welke tint binnen die kleur bij jouw buiten én binnenkant past.

 

Dus waarom je wel alle kleuren kan en mag dragen? Omdat jij er ook helemaal mag zijn! Je de zachtheid en de zichtbaarheid mag opzoeken. In jouw kracht, op jouw mooist, in jouw groei én in al jouw kleuren….!

Wil je hier meer over weten? Ik ben te boeken voor lezingen en geef online Masterclasses. Voor meer informatie mail naar ellen@ellenvenema.nl