fbpx
Wat we al jong leren is als je pijn of klachten hebt je naar een dokter gaat. Je vaak iets krijgt om de pijn te bestrijden. Maar we leren vaak niet ook te kijken naar de hoofdoorzaak. Wij zijn een spiritueel wezen in het menselijk lichaam. Het lichaam is verbonden met onze energie, onze gedachtes en overtuigingen. En de emotionele en fysieke pijn en ongemakken die je ervaart is vaak een gevolg van hoe jouw systeem gestuurd wordt. Waar ben je op gefocust? Wat krijg je te zien?

 

Uiteraard heb je altijd je gezond verstand te gebruiken en kunnen medicijnen geweldige dingen doen. Bij ongelukken, operaties en acute ziektes mogen we enorm dankbaar zijn dat het is er. Maar het is zo belangrijk dat je niet alleen voor pijnbestrijding gaat maar je ook de oorzaak onderzoekt! Wat is de oorzaak van dat wat zich toont in jouw leven? Op mentaal, emotioneel of fysiek vlak?

Bij chronische ziektes zie je dat de medicijnen op een gegeven moment niet meer helpen. Je gezondheid, immuunsysteem wordt vaak slechter. Inmiddels is al vele malen bewezen dat onze gedachten en overtuigingen enorm veel invloed hebben op onze gezondheid. We onszelf zelfs kunnen healen met een krachtige en positieve mindset!

 

Ik had jaren lang eczeem. Dit zit in de familie en zal wellicht altijd mijn zwakke plek blijven. Ik weet dat voeding al een enorm verschil maakt maar zodra ik last kreeg van eczeem was dit het gevolg van opgekropte frustraties en emoties. Het willen vasthouden en onderdrukken van bepaalde gevoelens. En vervolgens kon het geen kant op en ruimde mijn lichaam het op naar buiten toe. Eigenlijk heel mooi als je het op die manier bekijkt. Het blijft toch enorm bijzonder hoe ons lichaam werkt? Wil je inzichten krijgen in jouw overtuigingen? Je weet mij te vinden ;-)!